Saturday, January 24, 2009

Mere PI

SÅ kommer der lige et opfølgende indlæg på PI sokkerne. Den ene er nu helt færdig - der mangler at blive syet ender ind, men ellers færdig :-)

Hele mit regnestykke gik op i en højere enhed :-)




Jeg fik det til at passe således i decimalerne: 3,14159 26535 89793 23846 26433 83279 50288 41971 69399 37510 Da jeg kom til det første 0 lavede jeg hælen, fordi man jo egentlig ikke strikker en hel omgang på noget tidspunkt. Derfor er der 7 (5+0 altså hæl+ 2) omgange med blå.

Og det sidste nul... ja, der er strømpen jo så bare slut. Og halleluja, det passede lige præcis med længden af min fod. Jeg har beregnet strikkefastheden på garnet ud fra at antallet af omgange efter første 0 skulle passe med længden af min fod eller en størrelse 39/40. Og det kom til at passe lige på millimeteren.



Jeg er en smule stolt af mit regnestykke. Nu gælder det bare om at få den anden sok helt færdig inden månedens udgang. Det bliver nok lidt af en udfordring i sig selv.

Saturday, January 17, 2009

PI-sokker

Så er jeg kommet godt igang med mine PI-sokker som er januar måneds sokker i "Sokker 2009".




Jeg var lidt længere om at komme igang end beregnet, så nu skal der strikkes igennem for at nå det inden januar løber fra mig. Det har taget så lang tid, fordi jeg har været opsat på at lave et mønster som går op med talet pi efter disse decimaler: 3,14159 26535 89793 23846 26433 83279 50288 41971 69399 37510 - uden at skulle lægge til og trække fra. Så jeg har regnet og regnet på centimeter og strikkefasthed på indtil flere forskellige garner.

Jeg vil ikke afsløre alt for meget om modellen endnu. Men jeg kan afsløre at hvis min opskrift kommer til at passe som tiltænkt er hele pi med alle decimaler som nævnt ovenfor præsenteret i hver sok.

Jeg bruger et multifarvet strømpegarn fra Opal og et ensfarvet Alpacca garn, som jeg fandt rester af i mit lager.

Fortsættelse følger.... nu skal der strikkes.

Tuesday, January 13, 2009

Luer 09 - Januar

Forleden eftersøgte jeg KAL'er man kunne nå at være med på her i 2009. På Hobbyboden Fandt jeg Luer 09 og fik tilmeldt mig Sokker 2009.

I Luer 09 kan man i januar vælge mellem 2 modeller. Jeg valgte at strikke Let it Snow - (dette indlæg bliver opdateret med link til Ravelry, men min computer laver ballade).




Garn: Mille Colori nr. 607 fra Lang Yarns
Pinde: 5
Garnforbrug: 54 gram

Jeg er helt vild med farverne og kvaliteten i dette garn. Det er absolut ikke sidste gang jeg strikker i det.

Kamera!!!!!

Så fik jeg fingene i et kamera... Man føler sig jo nærmest helt nøgen, når man ikke har et kamera ved hånen....

Til lille Alma i Sverige har jeg lavet en lille krammedukke i bomuldsrester. Den er lige knap færdig. Mangler at brodere et ansigt på forsiden. Opskriften er fra et Henes Verden blad fra 2006. Krammedukken er stoppet ud med Polyester vat og lige midt i maven er der en lille klokke, så dukken også fungerer som rangle.

Der kommer nok et opfølgnignsbillede, når den er klar til at emigrere til Sverige....

William i Varde skal da ikke føle sig snydt. Så der er en trøje på vej til min lille ny nevø. Der er blevet ryddet lidt ud i bomuldslageret. Opskriften er fra Zoe Mellors bog "Strik i Børnestørrelse" Søstjerneblusen mangler dog en søstjerne. I decembermåned kunne jeg simpelthen ikke enes med intarsia, så søstjernen måtte lade livet. Det må være et træningspunkt for mig 2009.

Ja, der mangler jo bare lige min yndlingsavertion - montering!

Derudover er der også UFO på pindene. Soul fra Kim Hargreaves i en fantastisk lækker wool cotton fra Rowan. Har strikket modellen tidligere med dette resultat. Er så glad for den at jeg bare måtte eje en mere. Desuden synes jeg den første blev lige lille nok, så jeg prøver med en størrelse større.

Wednesday, January 7, 2009

Nye mål for 2009

... både for taljen og strikkeriet.

Et klart mål for strikkeriet er selvfølgelig at 2009 bliver et langt mere produktivt år end 2008.

Et andet mål - Der skal stadig ryddes ud i garnlageret. Jeg har et kæmpe garnlager, som de fleste andre glade strikkere, vel..?? Men har I derude det ligesom mig, når noget af garnet har ligget for længe så kan man godt miste noget af lysten til at få det på pindene? Der kommer jo hele tiden nye spændende garner, som man meget hellere vil prøve af..... Der burde være et SWAP for garnlagre hvor man kunne bytte lidt fra sit lager til nogen andres spændene lager.....

Nå... men for at få ryddet lidt ud har jeg tilmeldt mig en KAL - Socks 2009 - mangler godt nok lige at få den endelige bekræftelse i hus eftersom jeg fik mig sneget på listen lidt sent, men de første strømper er på pindene, så hvis der ikke er flere pladser må jeg bare affinde mig med at være Rogue Sock Knitter.

Jeg er iøvrigt heldt vildt dårlig til at finde KAL og SWAPs i rette tid - og jeg kan faktisk rigtig godt lide at strikke KAL, gerne nogen med en bestemt ting i måneden: strømper, huer, vanter, halstørklæder eller lignende - så hvis der er nogle der har et par gode hints til nogle gode KALs her i 2009 man kan nå at hoppe på, må I meget gerne skrive det til mig :-)

Jeg har iøvrigt indtil flere færdige projekter som jeg gerne ville have på bloggen, men mit digital kamera har givet op. Ved ikke hvad der er galt, men alt hvad den tager billeder af ligner mudder.....

Jeg håber at finde en løsning snarest....